| Wiedźmin |
|
|
|||||||||||
![]() Kamikadze NextGen postów: 1704 |
Jak myslicie, czy ta gra bedzie warta zakupu. Przeciez miala wyjsc baaaardzo dawno temu. Piszcie swoje opinie. Aha, tem temat zalozylem poniewaz podobny byl w pokoju Hit Zone, ale chyba zostal skasowany. Piszcie |
||||||||||
![]() Edmund McCry NextGen postów: 900 |
Więdz sądze, że jak wyjdzie to będziemy mogli więcej powiedzieć. Co do pierwszych wycieków, to szczerze mówiąc nie powalają mnie na kolana, choć trzeba przyznać że developerzy mocno rejklamują nadchodzący produkt. Co też nie zmnienia zdania, ze gra może wyjść zarówno pięknie, jak i zupełnie beznadziejnie. Mniej lub bardziej czekam do listopada. |
||||||||||
![]() śliwek from Rzeszów ENIAC postów: 99 |
Noooooo moim zdaniem GRA NA PEWNO BEDZIE WARTA ZAKUPU. A za co pytanie ??? Prosze bardzo : |
||||||||||
| Sephirath ENIAC postów: 99 |
A ja zacytuję Smugglera: "Nawet jak wyjdzie zła, to i tak będzie miała jednego nabywcę - mnie" :) |
||||||||||
![]() Edmund McCry NextGen postów: 900 |
Jaki przełom? W grze zastosują ten sam sprawdzony system i ten sam sposób poznawania i ulepszania postaci. Jednym słowem: Gra oklepana. Lecz jak wyjdzie, zobaczymy. |
||||||||||
We wszystkich felietonach pisze o "nowatorskim" systemie prowadzenia walki. Ja się nastawiam na coś związanego z Jade Empire - w końcu silniczek Bioware'owski z tego co pamiętam. |
||||||||||
| grubytm Apple I postów: 104 |
Powiem tak,gra ta to będzie połączenie gier Gothic3(fabuła ,grafika) z Jade Empire(system prowadzenia walki),nic ciekawego:-|,tą gre już robią 5 lat?,chociaż żeby nie było tyle bugów co w g3,bo inaczej porażka.. |
||||||||||
![]() Sarevok Apple I postów: 201 |
Dowiedzialem sie o wiedzminie z gazet nie powiem jakich wiecie ''prawa zastrzezone'' powiem jedno swietny klimat, grafa, gra na ktora czekano no i oczywiscie polski cud! |
||||||||||
| kolo |
wiedzmin to prawie jak GOTHIK tylko że polski |
||||||||||
kolo prawie robie wielką różnice :-) |
||||||||||
| kikuchi10 Apple I postów: 135 |
kupie wiedzmina dlatego że: |
||||||||||
| Behemoth ENIAC postów: 7 |
Ja jestem fanem Sapkowskiego oraz gier komputerowych. Screenów, wiadomości , pokazów z targów itd mam troche. i jesli to co mówią jest (będzie) [rawdą to bedzie wypasna gierka. A nawet jesli nie to i tak ja kupie. |
||||||||||
![]() FEAR ENIAC postów: 36 |
Nie kupie wiedźmina dlatego że: |
||||||||||
czytalem wiedzmina a teraz moge sobie zagrac bomba! |
||||||||||
| Lester NextGen postów: 1229 |
Czy warto kupić to zależy jak to będzie z fabułą jak będzie ciekawa a co najważniejsze nie liniowa to warto... A FEAR nie oceniaj grafiki po screenach bo gra i tak wygląda zwykle inaczej lepiej bądź gorzej ale inaczej. Warzna jest też oczywiście cena bo nie każdy może się wykosztować na grę no np za 250 zł. |
||||||||||
![]() FEAR ENIAC postów: 36 |
W tym wypadku napewno gorzej! |
||||||||||
![]() wojdyl Apple I postów: 236 |
O podkład muzyczny zadba grupa Vader,nie znam tej grupy ale ci co znają będą zachwyceni |
||||||||||
| Behemoth ENIAC postów: 7 |
ja znam Vadera. Heavy / Death / Black metal. Wypas. Jestem w siódmym niebie. |
||||||||||
No to chyba kupie Wiedzmina jak wyjdzie. Premiera juz we wrzesniu, podobnie jak premiera oczekiwanego przeze mnie Crysisa |
||||||||||
![]() Fiona, Princess of Poland PC XT postów: 258 |
FEAR... |
||||||||||
Fiona,jestem zupełnie Twoim przeciwieństwem,dla mnie Sapkowski to kozak jakich mało,aktualnie czytam Wiedźmina Miecz Przeznaczenia,książka nie ma równych prócz oczywiście fantazy Tolkiena,zobaczymy czy od wzorowali to wszystko co było w książce lub chociaż połowy z tych fajny oldsqulowych rzeczach jakie są w książce :) tak więc czekajmy i sie przekonajmy. |
||||||||||
![]() Fiona, Princess of Poland PC XT postów: 258 |
Sprecyzuj, pod jakim względem jesteś moim przeciwieństwem, proszę. |
||||||||||
![]() Samael PC XT postów: 342 |
Ta gra będzie przełomem tylko dlatego że oferuje wreszcie coś nowego pod względem fabuły, czyli coś czego nie było, bo nie znam gry która miałaby mieć coś podobnego w fabule.Grafika jak widziałem na screenach i trailerach nie jest tak fenomenalna jak w crysisie, ale to nie jest jakaś wielka grafa. Więcej o tej grze nie da się powiedzieć, bo nie wyszła. |
||||||||||
| kikuchi10 Apple I postów: 135 |
A ja już zamówiłem edycję kolekcjonerską i nieźle zabuliłem (choć jeszcze nie wyszła) ale uważam, że się opłaca. |
||||||||||
| Luzak |
A co jest w tej edycji kolekcjonerskiej?? |
||||||||||
| Szeolita ENIAC postów: 25 |
Mnie nie obchodzi jaka bedzie ta gra bo i tak ja kupie bo to przecierz gra o Geralcie najbardziej niesamowitemu bohaterowi ksiazkowemu o jakim swiat slyszal:) pozdrowienia dla wszystkich fanow wiedzmina |
||||||||||
![]() ZiąZią Deep Blue postów: 635 |
@Luzak |
||||||||||
![]() Rogal PC XT postów: 422 |
Według ogłoszonych właśnie oficjalnych wymagań sprzętowych, minimalna konfiguracja umożliwiająca granie w Wiedźmina to: |
||||||||||
Patrząc na wymagania to mi pójdzie, jednak nie mam co liczyć na grę na full. Moze da rade odpalić na średnich |
||||||||||
![]() Serowy PC XT postów: 375 |
Widziałem ją jak Tomek robił wywiad z twórcami gry dla mnie brzmi ciekawie ale ale na razie wiele nie pokazali tylko filmiki a ci niektórzy goście którzy opowiadali o niej wyglądali jakby z tydzień nie spali. |
||||||||||
![]() dr^nda ENIAC postów: 6 |
Tydzień nie spali: |
||||||||||
![]() JurgeN PC XT postów: 300 |
Gra się wydaje ciekawa. Co prawda nie czytałem powieści Sapkowskiego, ale co do Wiedźmina mam jednolite zdanie. Bomba. A co do CDprojektu to niech ulepszają tą grę i ulepszają, bo to jedyny ostry hit na światowym rynku. |
||||||||||
Pamiętaj że tej gry nie robi tylko CDprojekt, bo jest przez kogoś wspomagany. |
||||||||||
Grę robi tylko CDPR + współpracownicy pokroju pewnego Francuza, który, na przykład, zrobił nam interface :-) |
||||||||||
Samael gdzie przeczytałeś że ktoś robi Wiedźmina razem z CD Projekt?? |
||||||||||
| 3658 ENIAC postów: 7 |
Wiedźmin to będzie prawdopodobnie najlepsza gra w POLSCE. |
||||||||||
| NEO1 ENIAC postów: 62 |
No moze i bedzie najlepsza gra w polsce tylko pytanei kiedy. |
||||||||||
| Hawsk ENIAC postów: 25 |
Premiera Wiedźmina planowana jest na 26.10.2007 |
||||||||||
| Innos ENIAC postów: 5 |
Ja kupuje tylko dla Platige Image. Kocham grafikę 3d i zajmuje się nią już 2 lata a z tego co widać na trailerkach jest co oglądać. Sama gra jest według mnie dobrym projektem. Lubię Rpgi więc napewno pogram. obym sięnie zawiódł. |
||||||||||
| RAZOR94 ENIAC postów: 21 |
taak........ wiedzmin moze zostac grą roku a na pewno pokona BioShocka |
||||||||||
RAZOR94 napisał 21.10.2007 18:54 Pokona?? W czym?? Wymień mi rzeczy łączące te dwie gry. |
||||||||||
![]() shin0bi PC XT postów: 306 |
A kto powiedział, że musi je coś łączyć ? Imo, fakt z BioShock'iem developerzy trochę polecieli w strone "wyglądu", dla mnie to tylko płytki pokaz zajefajnych grafik... |
||||||||||
No ale to są zupełnie inne gry. To tak jakby mówić że np. Devil May Cry 3 jest lepszy od Colina Dirta |
||||||||||
| RAZOR94 ENIAC postów: 21 |
zauwaz ze chodzilo mi o GRĘ ROKU a nie o ogolne porownanie |
||||||||||
Taki mały offtop no ale cóż. |
||||||||||
w ogóle to wybieranie gry roku jest beznadziejne, bo powinno się wybierać z każdego gatunku inną, a nie z pośród wszystkich, które wyszły, bo to beznadzieja, bo niektórzy nie lubi.ą rpgów, a niektórzy strzelanek. |
||||||||||
Nareszcie jakiś sensowny post w tym offtopie. |
||||||||||
![]() i60r PC XT postów: 254 |
Prawdę mówiąc z początku w ogóle nie interesowałem się tym tytułem, ale po pokazówce z GC zmieniłem swój pogląd na temat Wiedźmina. Wygląda ładnie, gameplay dobrze się prezentuje i posiada już jakiś klimat. Może odniesie jakiś większy sukces za granicą, bo w kraju na pewno. |
||||||||||
Od dwoch dni jestem szczesliwym posiadaczem gry wiedzmin i ztwierdzam ze nie zawiodla moich oczekiwan. Swietny system walki, duze mozliwosci jesli chodzi o alchemie i wspaniala grafika. Gra ma troche nie typowa bodowe fabuly (jak na action-RPG) jednak system ten pasuje do gry. Oprocz tego jesli ktos jest wielkim fanem ksiazkowej sagi o wiedzminie to moze zauwarzyc kilka bledow rzeczowych jednak inni nie zwroca na to prawdopodobnie uwagi. |
||||||||||
![]() Ryu ENIAC postów: 74 |
W pełni potwierdzam słowa Szeolita i tak jak on jestem posiadaczem tejże gry od dwóch dni... gra jest super na szczeblu światowym!!! W sumie nie ma słów jakie mogłyby opisać mój podziw dla tej gry... |
||||||||||
![]() GuMoL PC XT postów: 335 |
Ja zmieniłem swój pogląd na tę grę po przeczytaniu CDA ale recenzja w RT trochę zmieniła mój idealny obraz tej gry. Trochę przegięli system walki - grałem u kumpla, podobnie jak w G3 trzeba się na klikać. |
||||||||||
Przed recenzją w RT ciężko było powiedzieć coś złego o tej grze. Jednak po tym co powiedział Tadeusz to zmieniłem zdanie o tej grze. Wydaje mi się teraz trochę słaba. |
||||||||||
Jesli chodzi o system walki jestem innego zdania. Wcale nie trzeba durzo klikac (jesli sie za szybko kliknie to tez jest zle). Trzeba tylko klikac w odpowiednim momencie. Troche jak w PoP z trybem speed kill. |
||||||||||
![]() kic NextGen postów: 1320 |
Słyszałem, że na gameranking pojawiła się już pierwsza zagraniczna recenzja. Oceniają ją 7/10 a jako minusy podaką trduność walki (dla amerykanów to za trudne;) oraz słabo rozwinięty system RPG (bo przeciesz główny bohater nie może być ani elfem, ani orkiem, ani krasnoludem). Pozostawie to bez komentarza. |
||||||||||
![]() jack2552 ENIAC postów: 54 |
Jedno jest pewne, że Wiedźmin zrobił zamieszanie na świecie. |
||||||||||
I jest polski! Serdeczne gratulacje dla panów ze studia CDProjekt RED. |
||||||||||
Zacznijmy od tego, że amerykanie mają nie poklei w głowie. Jak można dać na minus poziom trudności (to samo zrobił CDA z stalkerem), skoro łatwe gry sa nudne, a trudne bar dzo ciekawe. Oczywiście amerykanie to takie p***y że muszą mieć gry, gdzie AI wrogów stoi na poziomie 3 latka i to jeszcze pewno dla nich wyrafinowany poziom trudności. PO drugie powinni przeczytac se książkę i dopiero wtedy oceniac poziom rozwinięcia RPG, bo ja nie znalazłem zadnej wersji tej sagi, gdzie gerald byłby elfem, a tym bardziej orkiem. No cóż nie wymagajmy zbyt dużej normalności od amerykanów, bo to w końcu oni są tak zryci że prowokują ciągle wojny. |
||||||||||
| Ugicywapih ENIAC postów: 54 |
Z oceną kwestii erpegowości wiedźmina się z grubsza zgadzam, ale poziom trudności i AI? Jak dla mnie większość walk jest banalna (przeszedłem na razie na średnim poziomie trudności) - wystarczy po prostu klikać, ewentualnie jeszcze wypić kilka eliksirów. A jeśli przeciwnik jest naprawdę twardy, jak Kościej albo archespory we wczesnym 2 akcie, to po prostu kreatywnie stosujemy na nim znak albo dwa i schodzi bez problemów... AI też mnie nie zachwyciło specjalnie, przykład: rzucamy znak Yrden (taka magiczna pułapka) i cofamy się o 2-3 kroki. Przeciwnik włazi w znak mimo, że widział jak go ustawiamy. Odrzuca go w tył. Co robi? Idzie na nas po prostej i znów włazi w ten sam, malutki i prosty do ominięcia znak, który już go zranił... Da się w ten sposób wykańczać nawet niektórych bossów... Co mnie natomiast szczególnie zirytowało w Wiedźminie, to ilość bugów - na przykład okazało się, że nie mogę po szturmie na barykady scoia'tael w 5 akcie (rozgrywka po stronie Zakonu) obejrzeć do końca filmiku, bo inaczej gra się zatnie - musiałem się przez te nieszczęsne barykady 4 razy przebijać zanim wreszcie mi się udało zrozumieć, co powinienem zrobić... Poza tym oczywiście są takie rzeczy, jak nietrzymanie się przez grę kanonu stworzonego przez Sapka (na przykład w sadze wyraźnie zaznaczone jest, że miecz żelazny - nie stalowy - również służy do walki z potworami, tylko takimi, które akurat na stal są podatne, jak faerie w D&D i WoD, a przekonanie, że wiedźmini mają specjalny miecz do walki z ludźmi jest wynikiem uprzedzeń), są też niedociągnięcia graficzne, jak miecz przenikający przez włosy postaci (które go bynajmniej nie opływają, tylko zwyczajnie zwisają ignorując go), fakt, że broń "powieszona" na plecach postaci "lewituje" tak naprawdę kilka centymetrów od nich... Zdenerwował mnie też D'yaebl, który dostajemy za odczarowanie Addy - akt wcześniej kupiłem u zwykłego kowala o niebo lepszy pod każdym względem Gwalhir, którego i tak nie używałem długo, bo gdzieś na polu (przy zmasakrowanych zwłokach otoczonych przez wiwerny) leżał sobie runiczny sihill, strasznie mordercza zabawka. |
||||||||||
Trudne gry są bardzo ciekawe? No niemogę. Porpostu brak słów. Trzeba zachować subtelną granicę pomiędzy wysoki, a niskim poziomem trudności. Gra nie może być za łątwa, bo to dla nas żadne wyzwanie, ani nie może za trudna bo wzbudza w nas negatywne uczucia, denerwuje, irytuje, a nie cieszy z rozrywki. Co ma książka do gry aby ocenić poziom rpg? Gra rpg pozwala stworzyć własnego bohatera (patrz. NWN, BG), a nie zmuszenie do grania z góry stworzoną postacią. 'Samael' zaczynam coraz bardziej uważać Cię za rasitę;) |
||||||||||
Kic jeśli gra ma naprawdę przesadzony poziom trudności może i jest irytująca, ale za to jaką mamy satysfakcję po ukończeniu jej. |
||||||||||
Co to za satysfakcja jeżeli po 10/20 próbach uda nam się ją przejść, albo będzie się brało co 5min od sava? Czy to nie będzie łud szczęścia? Co to za satysfakcja? Gra ma mieć zbalansowany poziom trudności oraz kilka ich możliwości w zależności jak dobzi jesteśmy w danym typie gry. |
||||||||||
Ja tam mam satysfakcje jak zmasteruje gre bo mi nie wychodziło z pierwszymi 200 razami - tak sie rodzą ProGejmerzy. |
||||||||||
Kic skoro nie lubisz trudnych gier to pograj sobie w Mario albo graj w gry na poziomie EASY. Ale nie mów że przejście wyjątkowo trudnej gry nie daje satysfakcji. |
||||||||||
Mi się jednak bardzo podoba długość tej gry. |
||||||||||
Ciekawe jakie by było twoje zdanie, gdybyś w tę grę zagrał Kamikadze. Kic podałem książkę jako przykład że gerald byół człowiekiem , a nie jakimś tam elfem lub orkiem i dobrze że tak nie zrobili w grze, bo skoro jest ona na podstawie książki to nie powinna mieć takich właśnie elementów jak zmienienie rasy bohatera. |
||||||||||
GuMoL napisał 31.10.2007 17:53 No fakt, jedna z niewielu gier których nie da się ukończyć w jeden albo dwa dni. Samael napisał 31.10.2007 19:56 Grałem i błędy mnie tak irytowały, że o mało nie uszkodziłem kilku rzeczy znajdujących się w pobliżu mnie. No i zgadzam się z tym co powiedzieli w RT. Szkoda że nie jest tak świetna jak ją zapowiadano. |
||||||||||
Smael, ja nie twierdze, że źle zrobili trzymając się książki. Ale prawda jest taka iż zabrakło elementu tworzenia postaci takieog jak w innych rpg oraz dodania akcji do gry (klikać w odpowiednim momęcie). Zgodzę się z recenzentami, że to nie jest czysta gra rpg, ale kogo to obchodzi skoro jest dobra, ciekawa, na podstawie znanej nam książki oraz jest Polska! Czy to, że gra nie jest pełnym rpg znaczy, że jest słaba? Nie! Należy tylko do troche innej kategorii, ale amerykanie ocenili to jak minusy (choć nie powinni) i tylę. |
||||||||||
![]() safetyspin PC XT postów: 286 |
Po namiętnej grze w Wiedźmina stwierdzam, że jest bardzo ale to bardzo dobra, ze względu na wyśmienitą zabawę, ciekawe wypenienie czasu i przypomnienie książki. Świat, fabuła i teksty w grze nie mają sobie równych, a poziom trudności? Że co proszę? Na poziomie śrenim nie miałam żadnych problemów. Podoba mi się też wydanie. |
||||||||||
| Serwin ENIAC postów: 25 |
a mnie się podobał tekst który w Hyperze chyba słyszałem |
||||||||||
A podobało wam sie "Wyzima oczami Geralta" ? |
||||||||||
![]() ZiąZią Deep Blue postów: 635 |
O, już nawet o Wiedźminie na Tvn i Tvn 24 mówią :P W sumie co się dziwić, przed premierą też coś wspominali o grze ;) |
||||||||||
A tak może troche z innej beczki, ale na temat. Właśnie przed chwilą przeczytałem news. Ponoć w grudniowym wydaniu znanej nam wszystkim (a przynajmniej przez męską część forumowiczów;) magazynie Playboy mają się pojawić w całej okazałości kilka bohaterek ze świata elektronicznej rozrywki. To co najbardziej, powinno nas cieszyć jest fakt, że ostatnią damą jaką przyjdzie nam oglądać jest Moreen, driada z Wiedzimina. |
||||||||||
![]() shin0bi PC XT postów: 306 |
Zostało tu powiedziane wiele różnych aspektów, niebędę powielał i robił kolejnego eseju, powiem krótko, sterowanie w tym tytule jest IMO ułomne. |
||||||||||
| Serwin ENIAC postów: 25 |
Jak to w RT zostało określone "zaklikiwanie przeciwnika na śmierć" :D shin masz racje troszkę ułomne ale grać się da ;) |
||||||||||
| Gohan ENIAC postów: 25 |
Gra jest super i nie wiem co shinobi od niej chcesz. Jest kilka niedociągnięć ale fakt faktem jest to najlepsza polska gra jaka ukazała się na rynku. |
||||||||||
Gohan: Najlepsza polska gra - fakt, ale patrz też na Wiedźmina pod kątem gier zagranicznych - wtedy nie jest już taka super. |
||||||||||
![]() kraju92 ENIAC postów: 21 |
Najlepsza gra cRPG 2007 roku. |
||||||||||
![]() i60r PC XT postów: 254 |
Kamikadze - ale też nie jest aż tak źle. Za granicą nie została tak ciepło przyjęta, jak w naszym kraju, ale jak na polską grę Wiedźmin zebrał całkiem niezłe 'noty'. IMO to dobry znak. Oby było już tylko lepiej. Trzymajmy kciuki. |
||||||||||
Jak to za granicą nie zostało tak ciepło przyjęty Wiedźmin? Przeciesz różne redakcje już dają mu tytuł najlepszego RPG tego roku. Na gamerankings.com The Witcher zdobył 82.9% i zajmuję 7 miejscę jak gra PC kategori najlepszych tytułów Action RPG. Nie tak dawno czytałem również opis Wiedźmina w superlatywach przez onet.pl który opisywał zdanie zagranicznych mediów. Wiedźmin rządzi i jest dumą Polskiej rozrywki elektronicznej. |
||||||||||
A ja jestem dumny, ze to wielka produkcja, zrobiona w calosci przez polakow, a nie 4 polakow uczestniczylo w projekcie. |
||||||||||
Kolejna próba podejścia do Wiedźmina i znów niewiele z tego wyszło. Ta gra ma coś co mnie odpycha, niewiele co mnie przyciąga. I chyba trzeci raz nie spróbuję zagrać bo to nie ma sensu. Nie polubię tej gry, daję jej ocenkę 7/10 |
||||||||||
'kami nie gadaj masz juz wiedzmina, kurde szybki jestes tez chcialbym juz sie zloscic na ta gre u mnie troche ciezej ja dostac bo i czas i odleglosc sami wiecie, te cholerne wyspy. |
||||||||||
Kamikadze nie gadaj? Masz Wiedźmina i niemożesz się przełamać? Troche wytrwałości i patriotyzmu;) Wkońcu to co Polskie jest na skale międzynarodową. Przełam się i graj choćby na siłę (mam nadzieję, że wkońcu Ci się spodoba;) Co do samego Witcher'a to trzyma się bardzo dobrze. W zestawie najlepiej sprzedających się gier nasz Geralt wywalczył sobie 9 pozycję. Choć może się wydawać, że to troche nisko to trzeba przypomnieć, że lista została zdominowana przez Hellgate który zajmuję 1 i 2 pozycję (Edycja normalna i kolekcjonerska). Gratuluję i oby więcej takich sukcesów! |
||||||||||
| 3658 ENIAC postów: 7 |
Grę kupiłem Gra ma 3 zakończenia i 90 godzin samej rozgryfki. |
||||||||||
kic napisał 16.11.2007 15:43 mi chodzi o czas w jaki zdobyl ta gre czyli dosc szybko bo wydali ja dosc niedwno, chociaz tez mialbym problem ze zdobyciem tej gry tutaj |
||||||||||
Sarevok nie wiem czy dobrze rozumiem, ale ja niby szybko zdobyłem Wiedźmina?? Przecież ta gra wyszła 26 października, a ja ją miałem 30 października. Nie powiem że to jest szybko, ponieważ znam wiele osób które grały w Wiedźmina w dzień premiery (no niektórzy szybciej). |
||||||||||
no dobra przesadzam fakt, mam poprostu chrapke na te gierke i sie dziwie jak ona mogla ci sie znudzic |
||||||||||
Nie że mi się znudziła, tylko nie ma tego czegoś, co mogłoby mnie wciągnąć. |
||||||||||
Określ się dokładnie;) Każdy elemnet, cecha i u(od)czucie ma swoją nazwę. Co dokładnię brakuję Wiedźminowi, albo co jest jego tak dużym minusem przez który nie możesz sobie w niego pograć? |
||||||||||
Przecież już pisałem o tym co mi się nie podoba wyżej. Po co mam się powtarzać?? Jeśli miałbym ocenić obiektywnie Wiedźmina to daję tej grze 7,5/10. O ocenie subiektywnej nie będę się wypowiadał bo zostanę zaraz zjechany. Może to też wina tego że takie RPG to nie mój ulubiony ty gry. Sam już nie wiem. |
||||||||||
DOBRA DOBRA DAJCIE JUZ SPOKOJ KAMIKADZE FAKTYCZNIE RZUCZILISMY SIE NA NIEGO JAK BESTIE ALE SKORO GRALES TO OPOWIEDZ CO NIECO O TEJ GRZE CO W NIEJ FANEGO JAK SIE GRA ITD. |
||||||||||
![]() JurgeN PC XT postów: 300 |
Ja mogę opowiedzieć Ci co nieco o walce w Wiedźminie. |
||||||||||
![]() Dżibril NextGen postów: 2484 |
Nie prawy, a lewy przycisk. I tak grać, to sobie możesz, ale na normalu. Chciałbym zobaczyć jak beztrosko klikasz walcząc z wiwernami na hard. |
||||||||||
dobra juz nie potzreba mam juz wiedzminka i sam sobie sprobuje z 'rosolkiem' i bez hehe a propo to juz probowalem i no calkiem calkiem ale tylko gralem ledwie 15 min bo musialem do szkoly isc, wczoraj kompa dostalem(nowego) i wiecie... |
||||||||||
![]() Dżibril NextGen postów: 2484 |
Tylko, na litość boską, graj na hard. Niższe poziomy są tak fatalnie zbalansowane, że aż zęby bolą. |
||||||||||
okej okej |
||||||||||
| .+*Sakura*+. ENIAC postów: 22 |
Ta gra jest po prostu... rewelacyjna. Jestem już pod koniec V rozdziału więc zostało mi tylko resztka V i epilog. "Misje" ciekawe walka łatwa jeśli chodzi o sterowanie. Jak dla mnie bomba. |
||||||||||
![]() Vin3l ENIAC postów: 11 |
przeszedlem gre i ją gorąco POLECAM, warto warto |
||||||||||
| .+*Sakura*+. ENIAC postów: 22 |
Też już przeszłam. Jak kogoś ciekawi to... |
||||||||||
Lukas NextGen postów: 1479 |
Ściągnąłem demo Wiedźmina i szczerze mówiąc to zawiodłem się na tym tytule. Spodziewałem się czegoś więcej... owszem gra ma wiele plusów, ale są także i wady: w bardzo wielu miejscach grafika jest "kwadratowa", z kiepskimi shaderami jak z Neverwinter |
||||||||||
| spis tematów |
|